Ένα θαύμα της φύσης που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο αλλά και το σπουδαιότερο μαντείο στην αρχαία Ελλάδα, συνδυάζονται αρμονικά σε αυτή την εκδρομή διάρκειας 2 ημερών.

Ιδανική για όσους αγαπούν τη φύση αλλά έχουν και έντονο το ενδιαφέρον για την ιστορία, τις τέχνες και τον πολιτισμό.   

Πρώτος προορισμός μας θα είναι η πόλη των Δελφών, πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων.

Εδώ θα επισκεφτούμε το σημαντικότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας και του τότε γνωστού κόσμου.

Θεωρούσαν ότι κτίστηκε στο κέντρο της γης γιατί σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Δίας άφησε δύο αετούς έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση, συναντήθηκαν στους Δελφούς. 


Ήταν αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα, το ναό του οποίου θα επισκεφτούμε όπως επίσης και το αρχαιολογικό μουσείο, με τα πολύ σημαντικά εκθέματα όπως τον Ηνίοχο (ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυπτά της αρχαίας ελληνικής τέχνης) , τη Σφίγγα της Νάξου (γυναικείο πρόσωπο πάνω σε σώμα λιονταριού με φτερά πουλιού, που έστειλε γύρω στο 560 π.Χ. η Νάξος ως προσφορά στο ιερό του Απόλλωνα) , τον ασημένιο ταύρο 2,5 μέτρων μήκους του 6ου αιώνα π.Χ. και άλλα, πολύ εντυπωσιακά εκθέματα.


Έπειτα από την περιήγηση μας στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο θα μετακινηθούμε προς τη σύγχρονη πόλη των Δελφών ή την Αράχωβα, όπου θα απολαύσουμε το καφέ ή το φαγητό μας, θα κάνουμε βόλτα στους παραδοσιακούς οικισμούς και θα διαλέξουμε μεταξύ των ποικίλων αναμνηστικών ή τοπικών προϊόντων για να πάρουμε μαζί μας. 

Γεμάτοι εικόνες από Αρχαία Ελλάδα θα αναχωρήσουμε για τη πόλη της Καλαμπάκας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. 

Το επόμενο πρωί, αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για την επίσκεψη μας στα Μετέωρα, ένα μέρος από αυτά τα ελάχιστα στον πλανήτη, που μπορούμε να αποκαλούμε μοναδικά. 


Ένα θαύμα της φύσης, αφού αντικρίζοντας κάποιος αυτούς τους πελώριους βράχους, που μοιάζουν να είναι φυτεμένοι κάθετα στη γη, δε βρίσκει διαφορετικά λόγια για να το περιγράψει, αλλά και ένα παράδειγμα της ανθρώπινης θέλησης και πίστης στο Θεό καθώς τα μοναστήρια που βρίσκονται στις κορυφές αυτών των βράχων είναι και αυτά εξίσου αξιοθαύμαστα για τον τρόπο που χτίστηκαν, ειδικά με τα μέσα της εποχής εκείνης. 


Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε 2 από τις 6 συνολικά μονές που είναι ακόμη εν ενεργεία, ανάλογα με το πρόγραμμα και τις μέρες που δέχεται επισκέπτες η κάθε μονή. 

Φυσικά θα κάνουμε πολλές στάσεις για φωτογραφίες σε σημεία που κόβουν την ανάσα αλλά και για να θαυμάσουμε τη πανοραμική θέα, με φόντο αυτά τα δημιουργήματα της φύσης, ηλικίας εκατομμυρίων ετών (25-30 εκατομμύρια έτη, σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία) . 


Αφού διαθέσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να ηρεμήσουμε πνευματικά και σωματικά, θα μεταφερθούμε σε κοντινό χωριό για να απολαύσουμε το ελληνικό παραδοσιακό μας γεύμα και να κάνουμε μια τελευταία βόλτα πριν ξεκινήσουμε την επιστροφή μας για Αθήνα, ελπίζοντας  να έχετε γνωρίσει καλύτερα την χώρα μας και την ιστορία της και συνάμα να έχετε περάσει ένα υπέροχο 2ήμερο, με αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ολόκληρη ζωή.   

* Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και μπορεί να διαφοροποιηθεί αναλόγως των ενδιαφερόντων του γκρουπ (όπως για παράδειγμα σε ποια σημεία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο)

** Τα οχήματα μας είναι πάντοτε σε άριστη κατάσταση και διαθέτουν δερμάτινα καθίσματα, κλιματισμό, φιμέ τζάμια, wifi, υποδοχές φόρτισης, εμφιαλωμένο νερό κ.α , ώστε να είστε άνετα καθ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.

*** Στη τιμή περιλαμβάνεται: η μεταφορά με το όχημα, οι υπηρεσίες του οδηγού και όλοι οι φόροι. Δεν περιλαμβάνεται: Ξεναγός, εισητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, προσωπικά έξοδα, κόστος διαμονής. Τα έξοδα διαμονής και σίτισης του οδηγού καλύπτονται από τον πελάτη.

el
en_GB el