Για τους λάτρεις της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας αλλά και της μυσταγωγίας δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από το Μαντείο των Δελφών, το σημαντικότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας και του τότε γνωστού κόσμου. 

Θεωρούσαν ότι κτίστηκε στο κέντρο της γης γιατί σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Δίας άφησε δύο αετούς έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση, συναντήθηκαν στους Δελφούς. 

Ήταν αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα, το ναό του οποίου θα επισκεφτούμε όπως επίσης και το αρχαιολογικό μουσείο, με τα πολύ σημαντικά εκθέματα όπως τον Ηνίοχο (ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυπτά της αρχαίας ελληνικής τέχνης) , τη Σφίγγα της Νάξου (γυναικείο πρόσωπο πάνω σε σώμα λιονταριού με φτερά πουλιού, που έστειλε γύρω στο 560 π.Χ. η Νάξος ως προσφορά στο ιερό του Απόλλωνα) , τον ασημένιο ταύρο 2,5 μέτρων μήκους του 6ου αιώνα π.Χ. και άλλα, πολύ εντυπωσιακά εκθέματα.

Έπειτα από την περιήγηση μας στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο θα μετακινηθούμε προς τη σύγχρονη πόλη των Δελφών ή την Αράχωβα, όπου θα απολαύσουμε το καφέ ή το φαγητό μας, θα κάνουμε βόλτα στους παραδοσιακούς οικισμούς και θα διαλέξουμε μεταξύ των ποικίλων αναμνηστικών ή τοπικών προϊόντων για να πάρουμε μαζί μας.

Γεμάτοι από εικόνες, παραστάσεις και ιστορίες της αρχαίας Ελλάδας θα ξεκινήσουμε το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα, ελπίζοντας  να έχετε γνωρίσει καλύτερα την χώρα μας και την ιστορία της και συνάμα να έχετε περάσει μια υπέροχη ημέρα, με αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ολόκληρη ζωή.

* Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και μπορεί να διαφοροποιηθεί αναλόγως των ενδιαφερόντων του γκρουπ (όπως για παράδειγμα σε ποια σημεία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο)

** Τα οχήματα μας είναι πάντοτε σε άριστη κατάσταση και διαθέτουν δερμάτινα καθίσματα, κλιματισμό, φιμέ τζάμια, wifi, υποδοχές φόρτισης, εμφιαλωμένο νερό κ.α , ώστε να είστε άνετα καθ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.

*** Στη τιμή περιλαμβάνεται: η μεταφορά με το όχημα, οι υπηρεσίες του οδηγού και όλοι οι φόροι. Δεν περιλαμβάνεται: Ξεναγός, εισητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, προσωπικά έξοδα.

el
en_GB el