Σε αυτή την εκδρομή μας, διάρκειας περίπου 8 ωρών, θα συνδυάσουμε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας με το παραθαλάσσιο Σούνιο.

Πρόκειται για μια εμπλουτισμένη εκδοχή του τουρ μας: Περιήγηση στην Αθήνα – μισή μέρα, όπου αφού έχουμε δει την πόλη των Αθηνών θα ανέβουμε στο λόφο του Λυκαβηττού να πάρουμε μια πανοραμική άποψη της πόλης με απρόσκοπτη θέα 360 μοιρών σε όλη την Αττική και έπειτα θα κατευθυνθούμε παραλιακά μέσα από την Αθηναϊκή Ριβιέρα στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, για να απολαύσετε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά ηλιοβασιλέματα που θα έχετε ζήσει ποτέ, ανάμεσα στις στήλες του αρχαίου ναού.

Το πρόγραμμα μας αναλυτικά:
Φυσικά θα ξεκινήσουμε από το σημαντικότερο μνημείο της Ελλάδος και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο, τον Παρθενώνα, ο οποίος στέκεται επιβλητικά πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών εδώ και 2.500 χρόνια. Θα έχετε την ευκαιρία να ανέβετε στην Ακρόπολη και να θαυμάσετε αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς μαζί με όλα τα υπόλοιπα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα πάνω στο βράχο, όπως τα Προπύλαια , το ναό της Αθηνάς , το Ερέχθειο με τις διάσημες Καρυάτιδες κ.α.

Έπειτα θα μεταφερθούμε στη κεντρικότερη πλατεία της χώρας, τη πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων, όπου μπροστά βρίσκεται η προεδρική φρουρά με τους Εύζωνες (επίλεκτοι στρατιώτες με την γνωστή παραδοσιακή στολή) που φυλούν νύχτα και μέρα το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την τελετουργικού χαρακτήρα αλλαγή φρουράς μπροστά από το μνημείο και να φωτογραφηθείτε δίπλα τους.

Στη συνέχεια θα περάσουμε και από το μέγαρο της παλαιάς Βουλής όπου στεγαζόταν το κοινοβούλιο μέχρι το 1935, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτήριο που αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά κτίσματα της πόλης και πλέον στεγάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.Tο άγαλμα του αρχιστράτηγου της ελληνικής Επανάστασης του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη βρίσκεται στην πλατεία μπροστά από το μέγαρο.

Επίσης θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, ένα κτήριο του 1897, που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε περιστασιακά ως Βασιλικά ανάκτορα και σήμερα στεγάζει την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου στεγάζεται το γραφείο του εκάστοτε Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Ακόμη θα επισκεφτούμε το Ζάππειο Μέγαρο, ένα από τα σημαντικότερα κτήρια της Αθήνας που είναι συνυφασμένο με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας και σήμερα λειτουργεί ως συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο, όπως και τον Εθνικό κήπο, που αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου, έκτασης 285 στρεμμάτων, στη καρδιά της πόλης.

Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε φυσικά, τη Πύλη του Αδριανού και τις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Ο ναός του Ολυμπίου Διός αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ. δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ. για αυτό και η χαρακτηριστική πύλη που χτίστηκε αργότερα από τους Αθηναίους προς τιμή του, φέρει το όνομα του.

Επιπλέον η διαδρομή μας θα περιλαμβάνει σημαντικά κτήρια – σημεία αναφοράς της πόλης, όπως το μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, το οποίο στεγάζει το ομώνυμο επιστημονικό ίδρυμα της Ελλάδας, το νομισματικό μουσείο το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τους είδους του στον κόσμο , το κτήριο της εθνικής βιβλιοθήκης κ.α.

Ολοκληρώνοντας την περιήγηση μας στα μνημεία της Αθήνας, θα καταλήξουμε στο Παναθηναϊκό στάδιο γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο, ένα πανέμορφο αρχαίο στάδιο αρχικής κατασκευής του 6ου αιώνα π.Χ. το οποίο τους επόμενους αιώνες ντύθηκε όλο με μάρμαρο παίρνοντας την χαρακτηριστική επιβλητική μορφή που έχει έως και τις μέρες μας.

Χτίστηκε πολύ πριν από την τυποποίηση των διαστάσεων των αθλητικών χώρων και έτσι ο αγωνιστικός χώρος και η διαρρύθμιση του, ακολουθούν το αρχαίο μοντέλο σε σχήμα φουρκέτας.

Κάποτε υπήρχε χώρος για 80.000 θεατές σε πενήντα σειρές μαρμάρινων σκαλοπατιών, πλέον ο αριθμός αυτός έχει περιοριστεί στους 45.000 θεατές.
Το αρχαίο αυτό στάδιο, γνωστό σε όλο τον κόσμο έχει συντηρηθεί αρκετές φορές ανά τους αιώνες και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, είναι το στάδιο που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες το 1896 και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για ιδιαίτερες αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επίσης αποτελεί το σημείο τερματισμού του αυθεντικού Μαραθωνίου δρόμου.

Σε έναν τόσο ιστορικό αλλά και μοναδικό χώρο λοιπόν θα κάνουμε τη τελευταία μας στάση, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε και να θαυμάσετε από κοντά ένα αυθεντικό αρχαίο στάδιο.

Πριν αφήσουμε το κέντρο της πόλης με προορισμό το Σούνιο, θα ανέβουμε στο λόφο του Λυκαβηττού όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από ψηλά τα σημεία που λίγες ώρες πριν επισκεφτήκαμε καθώς και όλη την έκταση της Αττικής με 360 μοίρες θέα, από τη κορυφή του λόφου.

Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει το πιο χαλαρωτικό κομμάτι της εκδρομής μας, καθώς ύστερα από τον προηγούμενο καταιγισμό των εικόνων, των πληροφοριών και της βοής της πόλης, θα κατευθυνθούμε προς το παραλιακό δρόμο, οδηγώντας δίπλα απ τη θάλασσα, ξεμακραίνοντας από τη κίνηση και τους ρυθμούς του κέντρου.

Τελικός προορισμός μας είναι ο ναός του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.
Η πρώτη γραπτή αναφορά για το Σούνιο γίνεται από τον Όμηρο, στην Οδύσσεια, που το αποκαλούσε «Σούνιον ιερόν» και η κατασκευή του τωρινού ναού του Ποσειδώνα χρονολογείται στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.
Εμείς θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο του ναού, απ όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα από τα πιο διάσημα ηλιοβασιλέματα της χώρας, ανάμεσα στις στήλες και την ενέργεια του αρχαίου ναού, αποχαιρετώντας την ημέρα σας με τον πιο ιδανικό τρόπο.

Στο τέλος, αν το επιθυμείτε μπορείτε να δειπνήσετε σε παραθαλάσσιο παραδοσιακό εστιατόριο.

Στόχος μας είναι μετά την ολοκλήρωση της εκδρομής, να έχετε γνωρίσει καλύτερα την πόλη μας και την ιστορία της και συνάμα να έχετε περάσει μια υπέροχη ημέρα, με αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ολόκληρη ζωή.

* Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και μπορεί να διαφοροποιηθεί αναλόγως των ενδιαφερόντων του γκρουπ (όπως για παράδειγμα σε ποια σημεία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο)

** Τα οχήματα μας είναι πάντοτε σε άριστη κατάσταση και διαθέτουν δερμάτινα καθίσματα, κλιματισμό, φιμέ τζάμια, wifi, υποδοχές φόρτισης, εμφιαλωμένο νερό κ.α , ώστε να είστε άνετα καθ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.

*** Στη τιμή περιλαμβάνεται: η μεταφορά με το όχημα, οι υπηρεσίες του οδηγού και όλοι οι φόροι. Δεν περιλαμβάνεται: Ξεναγός, εισητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, προσωπικά έξοδα.

el
en_GB el