Πρώτη μας στάση στις Μυκήνες, την αρχαία πόλη της Αργολίδας.
Μεταξύ 1600 π.Χ. έως περίπου το 1100 π.Χ. οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας. Στο απόγειο της δόξας τους, το 1350 π.Χ. , το κάστρο και η πόλη είχαν 30.000 κατοίκους.

Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη μπροστά στα Κυκλώπεια τείχη της αρχαίας πόλης αφού μέχρι σήμερα δεν μπορεί να εξηγηθεί ο τρόπος κατασκευής τους.

Εμείς θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τους Βασιλικούς τάφους , το Ανάκτορο, τη πύλη των Λεόντων, κ.α. αλλά και το μουσείο στο οποίο εκτίθενται πάρα πολλά από τα ευρήματα που έφερε στο φώς η αρχαιολογική σκαπάνη προκαλώντας το θαυμασμό σε εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις γωνιές της γης.

Μετά από αυτή την εμπειρία, ερχόμενοι σε επαφή με αντικείμενα και κτίσματα που φτιάχτηκαν περισσότερα από 3.000 χρόνια πριν από εμάς θα αφήσουμε πίσω μας τις Μυκήνες με κατεύθυνση τη πόλη του Ναυπλίου για να γνωρίσουμε μια άλλη πτυχή της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος, κατά τα χρόνια που ακολούθησαν την ελληνική επανάσταση του 1821.

Το Ναύπλιο υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 – 1833. Είναι γνωστό για το Μπούρτζι (μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι) , για το Παλαμήδι (το ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη) , καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους.

Θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση μας από το Παλαμήδι, το εντυπωσιακό φρούριο το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς και διατηρείτε σε άριστη κατάσταση, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μέσα στους χώρους του κάστρου και να παρατηρήσουμε τη θέα από ψηλά προς τη θάλασσα και όλη τη πόλη του Ναυπλίου.
Θα απολαύσουμε καφέ ή φαγητό στο λιμάνι της πόλης με την υπέροχη θέα στο Μπούρτζι και θα κάνουμε τη βόλτα μας στα σοκάκια της παλιάς πόλης ανάμεσα στις αρχοντικές κατοικίες και τα παραδοσιακά μαγαζιά όπου όποιος θέλει μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στα ποικίλα αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα.

Το ταξίδι μας όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει, αποχαιρετώντας τη πόλη του Ναυπλίου θα κατευθυνθούμε προς την αρχαία Επίδαυρο σε μια αναδρομή αυτή τη φορά στο έτος 340 π.Χ. όταν κατασκευάστηκε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Από όλα τα αρχαία θέατρα, το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Έχει χωρητικότητα 13.000 θεατών και χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω από 34 σειρές καθισμάτων που προορίζονταν για τους ιερείς και τους άρχοντες κατά την αρχαιότητα.
Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, ένα φεστιβάλ αρχαίου δράματος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά τους θερινούς μήνες και έχει φιλοξενήσει τους σημαντικότερους Έλληνες αλλά και ξένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Γεμάτοι από εικόνες, παραστάσεις και ιστορίες της αρχαίας αλλά και σύγχρονης Ελλάδας θα ξεκινήσουμε το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα, ελπίζοντας να έχετε γνωρίσει καλύτερα την χώρα μας και την ιστορία της και συνάμα να έχετε περάσει μια υπέροχη ημέρα, με αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ολόκληρη ζωή.

* Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και μπορεί να διαφοροποιηθεί αναλόγως των ενδιαφερόντων του γκρουπ (όπως για παράδειγμα σε ποια σημεία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο)

** Τα οχήματα μας είναι πάντοτε σε άριστη κατάσταση και διαθέτουν δερμάτινα καθίσματα, κλιματισμό, φιμέ τζάμια, wifi, υποδοχές φόρτισης, εμφιαλωμένο νερό κ.α , ώστε να είστε άνετα καθ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.

*** Στη τιμή περιλαμβάνεται: η μεταφορά με το όχημα, οι υπηρεσίες του οδηγού και όλοι οι φόροι. Δεν περιλαμβάνεται: Ξεναγός, εισητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, προσωπικά έξοδα.

el
en_GB el